Maak je gezinsleven makkelijker met deze apps

Geplaatst onder: Ouderschap en planning
Laatst aangepast op: 30/03/2020

Of je nu je sportprestaties wil bijhouden, creatieve tips zoekt of lotgenotencontact, er bestaat tegenwoordig wel een app voor!

Natuurlijk is dat ook het geval voor allerlei typische kleine en grote gezinsproblemen. Zoals het plannen van alle vrijetijdsactiviteiten van de kinderen: maandagavond pianoles, woensdagnamiddag spelen bij de vriendjes en daarna naar de grootouders, donderdag zwemmen en in het weekend de jeugdbeweging. Om al deze plannen én het vervoer vlotter te laten verlopen creëerden enkele Vlaamse ouders de app PARC (Parents Community).
Lees meer

Wanneer ouders gescheiden zijn, is die 'logistieke' organisatie nog een pak complexer. Bovendien loopt de communicatie in dat geval soms sowieso al stroef. Om aan de specifieke noden van gescheiden ouders én hun kinderen tegemoet te komen, is er de app KiT (Keep in Touch), ontwikkeld door de Universiteit Antwerpen.
Lees meer

Over

De Gids voor Gezinnen is een initiatief van het kenniscentrum Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen van de Odisee-hogeschool. De ondersteuning van gezinnen en hoe we die kunnen verbeteren, staat centraal in al onze projecten. Met de Gids voor Gezinnen bereiken we een breed publiek met begrijpelijke informatie over diensten, rechten en plichten, en wetgeving over en voor gezinnen.

Contact

Kenniscentrum Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen
Huart Hamoirlaan 136, 1030 Brussel
02/240.68.40

kenniscentrum.hig@odisee.be www.hig.be www.odisee.be

© 2016 Gids voor Gezinnen