Corona: wat betekent dit voor jouw gezin ?

Geplaatst onder: Gezondheid
Laatst aangepast op: 27/01/2021

De Corona-crisis van het voorjaar 2020 stelt veel gezinnen voor grote uitdagingen. Naast de zorgen om de eigen gezondheid, die van de kinderen en andere gezinsleden, rijzen veel vragen over hoe thuiswerk combineren met kinderen, over financiële tegemoetkomingen, over de lockdown- of quarantaine-maatregelen en hoe streng die moeten worden opgevolgd...
Voor een duidelijk overzicht en de meest correcte informatie, verwijzen we door naar deze website van de overheid.

Het Kenniscentrum Gezinswetenschappen wil graag weten hoe gezinnen zich aanpassen aan deze crisis, welke steun ze hebben, en voor welke oplossingen ze kiezen. Ze lanceerden daarom een online vragenlijst.
Het onderzoek richt zich vooral op gezinnen met kinderen die nog thuis wonen, maar iedereen die 18+ is, kan deelnemen, ook grootouders trouwens. Het duurt maar een half uurtje om de vragenlijst in te vullen. De vragenlijst blijft beschikbaar tot 20 april.

Over

De Gids voor Gezinnen is een initiatief van het kenniscentrum Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen van de Odisee-hogeschool. De ondersteuning van gezinnen en hoe we die kunnen verbeteren, staat centraal in al onze projecten. Met de Gids voor Gezinnen bereiken we een breed publiek met begrijpelijke informatie over diensten, rechten en plichten, en wetgeving over en voor gezinnen.

Contact

Kenniscentrum Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen
Huart Hamoirlaan 136, 1030 Brussel
02/240.68.40

kenniscentrum.hig@odisee.be www.hig.be www.odisee.be

© 2016 Gids voor Gezinnen