Cultuur

Jong geleerd is oud gedaan en dat geldt ook voor cultuur. Je kunt de interesse van je kinderen in cultuur opwekken en hen meenemen naar musea, theaters, de bioscoop,… Veel organisaties doen extra moeite om kinderen en jongeren aan te spreken. Vanaf 1 juli 2008 krijgen alle kinderen en jongeren jonger dan 26 jaar voor één euro toegang tot de grootste en bekendste musea van Vlaanderen.

Waar kan je terecht?

Kinderen kunnen op de site Uit met Vlieg op de hoogte blijven van cultuuraanbod op hun maat: aangepast aan hun interesse en hun regio.
Ouders en kinderen die ouder zijn dan 12 jaar, kunnen op zoek gaan op www.cultuurweb.be.

Verder kun je terecht bij je gemeente om het cultuuraanbod in je streek te raadplegen. De bibliotheek heeft ook heel wat informatie.

Zoek je bibliotheekboeken voor je peuter, kleuter, kind of tiener? Dan is bibliotheek.be of jeugdbibliotheek.nl zeker een goede start. De website tento.be biedt een overzicht van alle musea en tentoonstellingen in Vlaanderen en Brussel. Je kunt er zoeken naar musea met een kindvriendelijk aanbod.

Meer informatie over het cultuurbeleid vind je bij het Vlaams Ministerie van Cultuur, Jeugd, Sport en Media.
De Vlaamse Gemeenschapscommissie bepaalt het cultuurbeleid in Brussel.

Over

De Gids voor Gezinnen is een initiatief van het kenniscentrum Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen van de Odisee-hogeschool. De ondersteuning van gezinnen en hoe we die kunnen verbeteren, staat centraal in al onze projecten. Met de Gids voor Gezinnen bereiken we een breed publiek met begrijpelijke informatie over diensten, rechten en plichten, en wetgeving over en voor gezinnen.

Contact

Kenniscentrum Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen
Huart Hamoirlaan 136, 1030 Brussel
02/240.68.40

kenniscentrum.hig@odisee.be www.hig.be www.odisee.be

© 2016 Gids voor Gezinnen